vanderveenSysteemtherapie

Systeemspecialistische behandeling 

voor individuen, (ex) partners en (samengestelde) gezinnen met complexe problemen is opgericht door Jacquelien van der Veen (1974), SPH'er/ systeemspecialist, maar in de eerste plaats B&B (Biologische & Bonus) moeder van 6 kinderen, ervaringsdeskundige op het gebied van een scheiding, een gelukkige relatie (het kan echt!) en een fijn en dynamisch samengesteld gezin.

Als professional heb ik ervaring met complexe begeleidingssituaties. In het bijzonder heb ik veel ervaring met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en Rouw & Verlies.

 

Wanneer je (of jullie) iets meemaakt wat je erg aangrijpt, er verandert veel in je leven of je wilt juist verandering dan kun je contact met mij opnemen voor een gesprek. Gesprekken met een systeemspecialist kan je of jullie helpen om jezelf of elkaar te begrijpen en ondersteunen bij het veranderingsproces, zodat je op een andere, maar positieve manier verder kan.

 

Mijn visie op het leven: 'Voor alles komt een oplossing, geef jezelf en de ander de kans en de tijd om anders naar dingen te kijken!'.

 

Voor mijn afstudeerthesis voor de opleiding voor systeemspecialist heb ik me gestort op mijn innovatieve visie op systeemtherapie om vechtscheidingen te voorkomen. Het aantal vechtscheidingen neemt nog steeds toe, ondanks vele initiatieven. Ik vind dit een zorgelijke ontwikkeling en vind het van belang dat hier veel aandacht voor is en blijft. Het is erg schadelijk voor de ontwikkeling van kinderen wanneer ouders 'vechten'. Scheiden is een ingrijpende gebeurtenis voor alle betrokkenen.  Als ouders willen we het beste voor onze kinderen, maar het 'vechten' houdt in veel gevallen niet zomaar op. Ouders willen graag dat hun kinderen gelukkig zijn en willen al helemaal niet dat ze lijden onder de scheiding, maar in de praktijk blijkt het enorm moeilijk om het verdriet, de boosheid en frustratie rondom het beëindigen van de relatie los te laten en met elkaar te overleggen. Negatieve emoties en destructieve communicatiepatronen laaien juist vaak weer op, wanneer je het niet met elkaar eens bent.  Met behulp van systeemspecialistische behandeling kunnen gezinnen in een vroeg stadium in gesprek gaan over de impact van de scheiding, waar ruimte is voor ieders emoties en om gezamenlijk te bespreken over hoe het nu verder moet. Bel gerust als er vragen zijn of om een afspraak te plannen. 

Tenslotte, je kunt als partners scheiden, maar je blijft samen de ouders van......

 Opleidingen en trainingen die ik in de afgelopen jaren gedaan heb:

 • Contextuele opleiding - Nagy Academie
 • De opleiding tot IEMT-practitioner - A. ten Brinke IEMT-training
 • De opleiding tot Systeemspecialist -  T&C Systeemtherapeuten
 • Multi- methodische verliesbegeleiding -  Herman de Mönnink (Verlieskunde)
 • Sociaal Pedagogische Hulpverlening -  Hanzehogeschool Groningen
 • Professioneel omgaan met cliënten met  hersenletsel -  AXON Leertrajecten

Ik ben aangesloten bij het Nederlands Kwaliteitsregister Systeemspecialisten (NKS),  Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG ), het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) en The Association for IEMT Practioners (in Engeland).

Voor meer informatie en mogelijkheden voor vergoeding kijk op:

www.systeemspecialist.com

www.de-nfg.nl

www.rbcz.nu

www.IntegralEyeMoventtherapie.com

 

 

Volg me ook op facebook

 

contactgegevens

Vanderveensysteemtherapie

Jacquelien van der Veen

Hofstedeweg 131

7535CT Enschede

 

Email: info@systeemtherapietwente.com

Telefoon: +31 620959741

 

VanderVeensysteemtherapie: AGB- code: 90064899
Systeemspecialist: E.J. Van der Veen AGB- code: 90105615

 

KvK- nummer: 69771847

BTW- nummer: NL106822834B01

 

Afspraken maken

 • Een afspraak maken of informatie opvragen kan via het contactformulier onderaan deze pagina. (Heeft u geen bericht ontvangen binnen 3 werkdagen? Check  dan uw ongewenste mails).
 • Om een afspraak te maken is er geen verwijzing en verwijsbrief nodig van de huisarts. Dit betekent dat een afspraak in veel gevallen snel gepland kan worden.  Vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering is het mogelijk dat een deel van de behandeling wordt vergoed. Mogelijkheden om te onderzoeken of u voor een gedeeltelijke of gehele vergoeding van de gesprekskosten in aanmerking komt vindt u wanneer u hier klikt.
 • U krijgt een factuur via email na afloop van elk gesprek. Deze dient binnen 14 dagen betaald te worden. 
 • Meer informatie over de Privacyverklaring, Klachtenregeling, Algemene voorwaarden en de Meldplicht datalekken VanderVeensysteemtherapie: vindt u hier.

 Belangrijk om rekening mee te houden

 • Een afspraak afzeggen kan kosteloos op werkdagen en 48 uur  van te voren door de voicemail in te spreken of via de mail.  Een afspraak op maandag gepland kan uiterlijk donderdag kosteloos afgezegd worden. 
 •  Wanneer een afspraak niet tijdig wordt afgezegd wordt de door u geplande afspraak wel bij u in rekening gebracht.
 • Wanneer u tijdig uw afspraak afzegt ben ik in de gelegenheid om een andere afspraak in te plannen. 

Ook belangrijk: Tevreden of Klacht?

 • Het is van belang dat u tevreden bent over de behandeling bij VanderVeenSysteemtherapie. Heeft u onverhoopt toch een klacht, voel u welkom om dit te laten weten, het liefst zo snel mogelijk, zodat we naar een passende oplossing kunnen kijken. Komen we er vervolgens niet uit dan heeft VanderVeenSysteemtherapie de zorg rondom de Wkkgz (Wet Klachten, Kwaliteit en Geschillen Zorg) via de beroepsvereniging NFG geregeld. Meer informatie over de klachtenregeling vindt u hier.

 


Contact opnemen via mail


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.